Cele mai frumoase locuri vizitate de noi in Bavaria

Cred ca nu mai este o noutate ca una dintre destinatiile noastre preferate de vacanta este Bavaria. De ce ne place atat de mult acolo? Ar fi cateva motive: Alpii, peisajele superbe, orasele de basm, obiective turistice diverse, de la castele, muzee de tot felul si pana la traseele turistice, civilizatia, pentru ca se ajunge destul de facil cu masina dar si pentru ca am gasit de fiecare data preturi decente la cazare.

Ma tot intreaba prietenii daca le pot face un sumar cu cele mai interesante locuri si obiective turistice vizitate de noi in Bavaria, pentru ca le-au placut pozele puse de mine de-alungul timpului pe bloguri si chiar pe Facebook.

Daca mergeti pentru prima data in zona, v-as sfatui sa gasiti cazare in Garmisch Parten-Kirchen sau pe langa el. Exista o multime de pensiuni, hoteluri si chiar apartamente de inchiriat, cea din urma fiind solutia noastra preferata in primii ani de Bavaria. De asemenea, sunt o multime de restaurante in care puteti lua masa. Nici la shopping nu veti fi dezamagiti, in Garmisch fiind o multime de magazine, de la toate marcile cunoscute.

Ca sa nu mai spun ca iubitorii de bere se vor simti ca in rai aici, si in toata Bavaria de altfel. La supermarket, berea la sticla are preturi de la 50 de Eurocenti.

ludwigstrasse_garmisch_partenkirchen_11

Cu siguranta o sa va placa Ludwigstrasse, una dintre strazile vechi ale orasului, unde veti gasi atat magazine de suveniruri cat si multe restaurante cu terase.

zugspitze_header

Din Garmisch puteti lua trenul catre Zugspitze, cel mai inalt varf al Germaniei. De fapt vreo doua trenuri, unul cu cremaliera, si o telecabina. O excursie de o zi care s-ar putea sa va placa foarte mult. Intr-o alta zi, puteti merge pe Alpspitze, cu telecabina sau pe jos, dupa cum preferati. Si mai sunt multe alte trasee turistice in jurul acestui oras.

Mittenwald
Mittenwald

Langa Garmisch, sunt doua orasele care nu trebuie trecute cu vederea: Mittenwald si Oberammergau. In primul nu ratati si magazinul berariei Mittenwalder. In cel de-al doilea veti gasi o multime de ornamente pentru Craciun.

Alte imagini in Mittenwald, facute in 2015. Am trecut pe acolo în 2016 dar și în 2017.

De asemenea, pe drumul dintre Garmisch si Oberammergau, puteti trece pe la manastirea Ettal. Mai trebuie sa amintesc ca acolo se produce marca de bere Ettaler?

leutaschklamm_13

Langa Mittenwald puteti vizita canionul Leutasch. Sau puteti lua telecabina catre varful Karwendel. Peisajele pe care le veti vedea sunt naucitoare.

La 80 de kilometri de Garmisch se afla Munchen. Neaparat sa mergeti in centrul vechi, in Marienplatz, la beraria Hofbrauhaus sau la gradina zoologica.

castel_4

Sunt multe castele frumoase in Bavaria, insa nu trebuie sa ratati trei dintre ele: Neuswanstein, Linderhof si Hohenschwangau. Langa Neuswanstein se afla orasul Fussen, care merita si el cu prisosinta vizita voastra.

eagle_nest_header

Nu vreau sa uit de Cuibul Vulturului, cabana care a apartinut lui Hitler.

Un alt loc care ne-a placut foarte mult este Muzeul Satului Glentleiten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bineinteles, nu ar trebui sa ratati Legoland, un parc de distractii in care va veti simti minunat.

Lindau

Si nu in ultimul rand, Lindau, un oras aflat pe malul lacului Bodensee.

Cu siguranta ca sunt multe alte locuri frumoase si interesante in Bavaria, pe care le vom descoperi si noi in anii ce vor urma. Daca ati fost acolo, daca vreti sa ne sesizati altele, astept impresiile voastre. De asemenea, pentru orice intrebare, va stau la dispozitie.

Update:

karwendel_57

Cu siguranta ca o alta plimbare prin Alpii Bavarezi v-ar placea, cu siguranta. Din Mittenwald puteti urca cu telecabina foarte aproape de varful Karwendel. Privelisti minunate va vor incanta ochii.

andechs_28

Daca va place berea bavareza, atunci trebuie sa faceti neaparat o plimbare pe Muntele Sfant al Bavariei, la Manastirea Andechs.

Ne-a plăcut foarte tare și la Muzeul BMW, în Munchen.